Честити титли на катерачите ни!

С две шампионски и две вицешампионски титли клуб „Селт” се завърна от провелото се на 10 ноември Държавно първенство по спортно катерене в дисциплините трудност и скорост за юноши и девойки. Едновременно с това, състезателите на „Селт“ мериха сили и в Държавното първенство за мъже и жени в дисциплината „трудност“.

При девойки до 15 г. Йоанна Недялкова е новият Държавен шампион в двете дисциплини – „трудност“ и „скорост“. Вицешампион на „скорост“ в своята възрастова група е Иван Бонев (юноши до 15 г.) и с трето място на „трудност“.  Сребърен и бронзов медал от първенството завоюва Стоян Петров при юношите до 17 г. Възпитаникът на Никола Недялков е вицешампион на „трудност“ и трети на „скорост“. При 12-13 г. деца, Маринела Чукарева остана четвърта на „скорост“ и шеста в другата дисциплина на катеренето.

В оспорваната борба при жените Йоанна Недялкова остана на 4-то място и затвърди четвъртата си позиция в крайното класиране в купа „България” при жените. Състезателите от „Селт“ записаха достойно представяне и при мъжете. Стоян Петров приключи шести на „трудност“, а в крайното класиране е на 12-то място. Иван Бонев е девети на „трудност“ и 24-и в крайното класиране.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram