Състезателите на „Киара-Н“ с отлично представяне в казанлъшкия турнир

Почти всички танцови двойки на треньорите Николай Тенев и Антония Каярова грабнаха купи и медали в турнирите, организирани от клуба, Община Казанлък и Българската федерация по спортни танци. В съботния маратон, в най-силното състезание за Купа България, шампионите от Казанлък Христиан Въгляров и Виктория Петрова победиха конкуренцията в две от надпреварите при юноши младша възраст – на „латина“ и „стандартни танци“. Сребърен медал в Купата спечелиха Иван Матанов и Полина Куцарова, в латино-американските танци, младежи. Часове по-рано, в Открития турнир двойката грабна бронз в клас 18 А+A.

С медал от Открития турнир са и Стилиян Христов – Тоня Келчева, които завършиха трети в клас 15 В на „стандарт“. Четвърти са на „латина“. При юноши старша възраст в Купа България играха на финал на стандартни танци, приключвайки с шесто място.

В Открития турнир за „Купа Казанлък“ състезателите на „Киара-Н“ Персиан Господинов и Лидия Елкина са носители на сребърен медал при младежите в клас 18 А +А (стандартни танци). На „стандарт“ в Купа България останаха с пето място.

Успех и първо място в състезанието и за още един от дуетите на клуба – Мартин Вакавлиев – Тиана Кочешева, които са първи в клас 15 Д. В 15 С до бронза стигнаха Кристиян Халачев и Далия Димитрова.

Младата двойка Борислав Иванов и Аксел Челик са втори в Открития турнир, а близо до медал бяха Лазар Илучев и Ивайла Кочешева в клас 9 Е.

Дебютантите Теодор Михов и Габриела-Ан Митев са шести в 11 Е от 12 участници в потока.

Надпреварата се проведе в СК „Багира“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram