Двучасова драма за „Берое“ в Стара Загора

Напрежение, неочаквани обрати и битка до последен дъх в спортната зала „Иван Вазов“ беляза гостуването на ЦСКА над дебютанта „Берое“ в мач от 4-ти кръг на женското първенство.
Непобеденият състав на ЦСКА, едноличен водач в таблицата при жените, записа в Стара Загора трети успех с 2:3 (25:17, 25:17, 16:25, 21:25, 12:15), след като успя да обърне мача при загубени два гейма и видимо превъзходството за домакините до третата част на срещата.
Старши-треньорът Страхил Балов пусна в игра почти целия си състав, без контузената Нора Богданова, която пострада непосредствено преди важния за домакините ключов двубой, който отборът се надяваше да спечели пред собствена публика. В продължилата двучасова битка, буквално за всяка точка след първите 60 минути, играха и четирите казанлъчанки в състава на „Берое“ – националките Елица Баракова, Веселина Григорова, Василена Папанова и Златена Салабашева.
Доминацията на старозагорки се усети в началото на гейма, въпреки че съставът на ЦСКА даваше сериозен отпор в играта на домакините. Състезателките на ЦСКА бяха догонващия отбор в първите два гейма, но в третата част съставът на армейките се преобрази, а градусът на напрежението се вдигна лавинообразно. Особено тежки за домакините бяха последните минути от срещата, когато в тайбрека „Берое“ поведе по точки, но съперничките им успяха да наваксат, а след това и да стигнат до успеха след 12:15.
Възпитаничките на Юлия Иванова записаха третата си победа след тежък, двучасов двубой, в който пролича много характер и желание за победа и от двете страни.
Снимка: Иван Бонев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram