„Казанлък волей“ стана първи в група А на есенния турнир за регион „Странджа“

С две победи от по 3:0 гейма кадетки, родени 2000-2001 г. на Волейболен клуб „Казанлък“ оглавиха класирането в група А на есенния турнир за регион „Странджа“, домакин на който бе Казанлък в двата почивни дни. Срещу първия си съперник „Тунджа“ Ямбол момичетата на Миглена Стрезова, част от които получиха шанс тази есен да се изявяват и в женското първенство, спечелиха с лекота при 25:3, 25:8 и 25:12. Без затруднения Розите отстраниха по пътя към първото място в групата и тима на Чирпан срещу когото се изправиха във втория кръг, побеждавайки с 3:0 (25:9, 25:14, 25:6). В отсъствието на „Раднево Волей“, неделният двубой не се състоя, така че турнирът за казанлъчанки приключи предсрочно, с успешно класиране пред съставите на Чирпан и Ямбол.

В група B първото място е за състава на „Арда“ Кърджали. Следват: „Раковски“Димитровград, „Бургас 07“ и „Сливен“.

Следващият регионален турнир за кадетките е през пролетта. Първите два отбора от всяка група образуват финална четворка и играят всеки срещу всеки, като резултатите от групите не се зачитат. Класиралите се на трето и четвърто място играят за разпределение, съответно от 5-то до 8-мо място, също в мачове всеки срещу всеки в пролетния полусезон.

Поздравявам момичетата, въпреки че в регионалните турнири, където летвата е много ниско, не би трябвало да ни притесняват, коментира треньорът на кадетките от Казанлък Миглена Стрезова. Седем от нейните момичета в състава – Пламена Кораменова, Анжела Симеонова, Елизабет Георгиева, Дария Георгиева, Петя Лъвчиева, Мариела Салиева, Мария Кривошийска, са с картотека в женския отбор на „Казанлък“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram