Отличен дебют за най-малките двойки на „Киара-Н“ в Чирпан

Градчето бе домакин на поредния от календара на Българската федерация по спортни танци Открит турнир, в който участваха и три от танцовите двойки на клуб „Киара-Н“. Още в първото си състезание деветгодишните Лазар Иулчев и Ивайла Кочешева грабнаха медали. Възпитаниците на треньорите Николай Тенев и Антония Каярова са втори, в клас 9 Е. Със сребърен медал в турнира е двойката Борислав Иванов – Аксел Челик, клас 13 Е. Трето място за по-опитните състезатели на клуба – Мартин Вакавлиев и Тиана Кочешева, които се състезават в клас 15 Д.

Всички танцови двойки на казанлъшкия клуб ще се включат в започващия в събота в Казанлък танцов маратон, организиран от БФСТ, Община Казанлък и КСТ „Киара-Н“.

От 10:00 в СК „Багира“, до стадиона, ще стартира първото състезание за най-малките участници, а от 13:00 започва Открития турнир.
Официалното откриване на Купа България е от 17:00 часа. Очакват се поне 250 танцови двойки, сред които и шампионите на България. Ще бъде много силно състезание и празник за спортните танци в града ни, отправят покана към казанлъчани треньорите на децата от школата при НЧ „Искра“.
Турнирите са под патронажа на кмета на Казанлък Галина Стоянова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram