Гимнастичките ни с нови успехи в първа купа „Гълъбово“ 2017

Малките казанлъшки грации обраха медалите от Първия детски турнир по художествена гимнастика купа „Гълъбово“ 2017. Златните и бронзовите медали са по четири, а сребърните – два за отделните възрастови групи – родени 2004, 2006, 2007 и 2008 г.

В съчетанията без уред носител на злато от дебютното състезание в града на енергетиците е Преслава Иванова, а Никол Братованова стана първа на въже. Съименничката й Никол Карагьозова печели сребърен медал, също на въже, а Румина Николова е с трето място в тази категория. Гимнастичките играят при най-малките – набор 2008.

Успехи и за децата 2007 г. на СК „Розова долина“. Ирем Чауш победи в съчетанията с въже/многобой, а Виктория Паскова е с III то място в категорията въже /многобой.

В надпреварата при децата, родени 2005 г., със златен и сребърен медал се окичи Неделина Неделчева, на обръч и в многобоя.

Най-големите възпитанички на треньорката Мариана Ламбова не отстъпват по отличия на по-младите.

При набор 2004 Кристина Попова би конкуренцията на обръч, трета е в многобоя. Бронз от състезанието при обръчите спечели и Никол Илучева.

В групата на децата 2006 г. Йоана Добрева е с осмо място без уред. Габриела Чакръкова остана с две четвърти места на въже и многобой, пета е в съчетанията без уред (деца 2008 г.).

Поради недостатъчното време и място за тренировки, децата участвали в това състезание, бяха на подготвителен лагер в София от 29 октомври до 1 ноември по покана на клуб „София спорт“, разказаха от клуба. Лагерите в столицата са честа практика за децата от казанлъшкия клуб, които почти не почиваха това лято, а упоритата работа в зала вече дава своите позитивни резултати.

Следващото състезание на гимнастичките ни е на 11 и 12 ноември в Пазарджик, където ще участват и най-малките състезателки на клуба, както и отборът ни по масов спорт със съчетание с воали.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram