Христиан и Виктория с рекордно постижение за спортните танци в родната история

Възпитаниците на „Киара-Н“ Христиан Въгляров и Виктория Петрова записаха най-доброто представяне за българска двойка, състезавала се на Световно първенство по спортни танци за юноши старша възраст в дисциплина „стандарт“. То се проведе на 3 ноември в Сибиу, Румъния, с участието на състезатели от 41 нации – шампиони и вицешампиони в тази възрастова група. Казанлъчани не само, че не посрамиха националния флаг, но и издействаха най-доброто до момента представяне за български участници до днес, завършвайки на 11-то място от 67 двойки.

„Почувствах се много горд с децата, труда ни и усилията, които вложихме всички за тези чудесни резултати, показани от Христиан и Виктория в последните години, откакто са заедно на паркета“, споделя треньорът Николай Тенев.

Тази седмица шампионите на България и техните съотборници от Клуб „Киара-Н“ и школа по спортни танци при НЧ „Искра“ ще радват почитателите на този спорт в Казанлък, който е домакин на общо три турнира. „Киара-Н“ организира за осма година състезания в града на розите, като арена на битките отново ще стане спортната зала „Багира“.

Първият от турнирите „Изгряващи звезди“ започва от 10.00 ч. Откритият турнир стартира от 13.30 ч., а надпреварата за Купа България е от 17.30 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram