Сдружение ще възражда колоезденето в Казанлък

Нова организация, около която се обединяват известни имена в колоезденето в Казанлък, ще бъде учредена по инициатива на местните деятели, които обичат този традиционен за Общината спорт, заяви един от участниците в инициативата Иван Станчев. Колоездачната легенда, както и много други популярни лица на този спорт в града на розите, като Петър Минчев, Стефан Кушлев и други, се събират тази вечер на първа среща, на която ще обсъдят възможностите за появата на нов спортен клуб на градската карта.

Сдружението с нестопанска цел, което вероятно ще приеме името „Розова долина“, ще има за цел провеждане на състезания и популяризиране на спорта сред децата. В него може да членуват и колоездачните клубове от Казанлък, които развиват дейност. В последните години този спорт е със затихващи функции, а средствата, предназначени за участие в състезания, все по символични. В Община Казанлък не се провеждат и традиционни за града ни стартове, каквито бяха Купа „Тракийски царе“, Купа „Георги Коев“ и държавни шампионати на шосе, което също е отражение на кризата в този спорт, видно и в самата федерация. Разединени в общата цел, резултатите не закъсняват. Казанлък не успя да запази и развие Детско-юношеската си школа, поддържана с години от „Лястовица“.

В новото Сдружение, което се заема да реши поне част от проблемите пред колоезденето в Казанлък, са поканени да се включат всички любители на този спорт, посочват инициаторите на срещата. Поканили сме всеки, свързан с миналото, настоящето и с бъдещи планове за развитие на колоезденето в града, разказа за PressTV Иван Станчев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram