В изумителна форма Кубрат Пулев прегази раздаващия прегръдки Фюри (ВИДЕО)

Българският боксьор Кубрат Пулев доказа на цял свят, че се намира в най-добрата форма в своята кариера, след като буквално смачка Хюи Фюри в претендентския мач на Международната боксова федерация. Очаквано срещата беше решена след пълните 12 рунда, но Пулев не остави никакво съмнение за доминацията си, докато британецът не спря да си служи със забранени прийоми и да се опитва да прегръща своя опонент, предпазвайки се от опитите на Кобрата да го нокаутира.

Българският представител беше обявен за победител със съдийско единодушие, въпреки че един от тях даде резултат 115-113. Останалите присъдиха 117-111 и 118-110.

Първият рунд премина в разменено надмощие, но Кобрата натисна своя съперник и до 5-ия рунд водеше убедително, а с няколко комбинации като по чудо Фюри не падна на ринга, а аркадата под лявото му око закърва обилно. В рунд №8 обаче дойде и опасен момент за Кобрата. Българинът получи тежко кроше в главата, след което и няколко добри удари от страна на Фюри. Пулев се разклати, но не падна в нокдаун, а устоя на тежките светкавични удари.

Още в слевдащия рунд обаче Кобрата се съвзе и едва не прати в нокдаун съперника си, вкарвайки две поредни серии от прави удари и крошета. Фюри се разклати, но все пак не падна.

До края на мача Кубрат Пулев нямаше никакви проблеми да затвори мача. Той се опита да стигне и до нокаут, но през целия мач Фюри прибягваше до забранени прийоми и клинчове, с които се пазеше от атаките на Пулев – нещо, което беше отбелязано и от съдиите.

срещу Хюи Фюри за мястото на претендент на световната титла на IBF в тежка категория на световния бокс. И най-накрая дойде моментът, в който двамата ще се качат на ринга и ще определят най-достойния за съперник на Антъни Джошуа.

Двамата се изправят един срещу друг в последния мач от боксовата гала вечер в зала „Арена Армеец“, като кулминацията се очаква да започне след 23:00 часа. Може да следите битката Кубрат Пулев – Хюи Фюри НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Двамата боксьори излизат на ринга точно в 23:15 часа!

ИЗЛИЗАНЕТО НА ПУЛЕВ И ФЮРИ

Представителят на Албиона се появи в зала „Арена Армеец“ под звуците на гайди, типични за фолклора на Острова, но те бяха заглушени от мощните освирквания на феновете, които бяха препълнили до краен предел залата.

Под звуците на настръхващите сто каба гайди на живо феновете бяха надъхани за предстоящото излизане на българския боксьор Кубрат Пулев, който след това излезе на ринга под звуците на „Притури се планината“.

Двамата бяха обявени от конферансието, като след обявяването на името на Кубрат Пулев залата, която беше препълнена, буквално избухна, а двамата се насочиха към своите ъгли!

РУНД №1

Хюи Фюри веднага започна да атакува с леви прави, с които да си освободи пространство за удари с дясната ръка. Защитата на Пулев обаче не поддаде, като беше изключително внимателен и предпочете по-пасивна игра. Заради по-защитната си тактика, Пулев беше ударен два пъти от своя съперник, който в първата половина на рунда изоставаше в резултата.

Последваха няколко дори атаки на Кубрат, но и Фюри показа отлично движение с краката и не позволи по-сериозни атаки. Рундът завърши с добро кроше на Пулев, което му спечели и рунда.

РУНД №2

Вторият рунд се разви по идентичен начин, като Кобрата вдигна темпото минута преди края. Той вкара в капан своя съперник и нанесе два много точни удара в глаата на Фюри, който отговори с ъперкът в тялото 30 секунди преди края. Със зверски ляв прав 10 секунди преди края Пулев окървави Фюри, чиято стара аркада се отвори над клепача – рунд в полза на Кобрата.

РУНД №3

От самото начало на третата част Фюри натисна мощно, но нямаше точни попадения в главата. Той се хвърли в атака и няколко пъти прати Кобрата във важетата, но без да нанася точни удари – единствено в тялото на Кобрата. 1:37 преди края все пак британецът успя да нанесе точно кроше, с което поведе в резултата в рунда. Още едно кроше попадна в главата на Пулев, който след това се опита да контраатакува, но се откри за атака и отнесе два прави удара в главата.

РУНД №4

Пулев откри рунда с перфектно кроше, последвано от ъперкът и разби защитата на своя опонент. Последваха нови 4 точни попадения в лицето на Фюри, който се разклати, но се добра до клинч. 1:51 преди края отново ляв прав успя да нанесе Пулев, на което Фюри отговори с отличен ъперкът. Преди края на рунда Пулев притисна в ъгъла Фюри, но не успя да нанесе чисти удари, а вместо това с ляво кроше Хюи възвърна малко позиции.

РУНД №5

Кубрат отново успя да прати своя съперник в ъгъла на ринга и успя да нанесе точно кроше, но така и не осъществи добра серия. Ляв прав 01:18 преди края той отново разклати съперника си, а 10 секунди по-късно той повтори упражнението. 55 секунди преди края Пулев пласира серия от ляв прав и дясно кроше – още един рунд в полза на българина.

РУНД №6

Фюри започна силно 6-ата част, пласирайки 3 добри удара в първите 30 секунди. Кубрат бързо успя да върне натиска, пласирайки отлични удари в тялото на Фюри и се предпази отлично от нови атаки. Фюри пък дебнеше внимателно за грешка в гарда на Кобрата, но пролука не се отваряше, а след това Кобрата нанесе няколко десни крошета -все пак рунд за Фюри.

РУНД №7

Въпреки че беше „закърпена“, аркадата над окото на Фюри отново се оправи, а Пулев успя да нанесе няколко много отлични атаки и чисти прави удари с лявата ръка. В края на рунда последва комбинация от два леви прави удара с 2-3 крошета, които отново разклатиха Фюри, а с ляво кроше Кобрата едва не прати съперника си на пода – рунд за Кобрата.

РУНД №8

8-та част започна с размяна на чисти удуари, а с брутално дясно кроше Фюри рази гарда на Пулев и след това му нанесе куп точни удари, които едва не го пратиха на пода. Все па Кобарата се добра до клинч, с който се опази от още нанесени удари – най-добрата атака до момента в мача за британеца. Все пак Пулев се съвзе и се върна в рунда с два леви прави и кроше, но атаката на Фюри беше прекалено силна – рунд в полза на британеца (3-и), който приключи и с дясно кроше.

РУНД №9

Пулев вкара два страхотни ъперкъта в първата минута на този рунд и отново съумя да поведе в резултата. 1:10 преди края с ляв прав Пулев отново разклати съперника си, който не спираше да го удря зад главата, независимо от купищата забележки. Последва нова тежка канонада от близка дистанция на Пулев, а Фюри не спря да търси клинч. Въпреки това 30 секунди преди края Пулев отново нанесе прав и кроше. 10 секунди преди края Кобрата отново влезе в атака и нанесе 3 чисти удар – два прави и едно кроше. Рундът приключи с нови три удара на Пулев – рунд в полза на българина.

РУНД №10

1:50 преди края Пулев отново влезе със силна серия, но точно преди Кобрарта да нанесе тежък десен прав Фюри успя да влезе в клинч. Почти всички леви прави удари на Кобрата попаднаха в целта, а с ляво кроше Пулев прати Фюри във въжетата, но той отново не падна. Фюри дори се изплези на Пулев, но веднага след това отнесе нов удар в главата – рунд за Кобрата.

РУНД №11

Фюри вече губеше убедително в рундовете и се опита да атакува по-усилено в началото на рунда, но Кобрата добре се предпази, допускайки само едно кроше. Последваха два леви прави на българина, а Фюри отново се облегна на въжетата. 2:02 преди края отново с кроше Фюри беше пратен във въжетата, а британецът след това хвана през главата своя съперник, за да спре атаката му – освирквания за Хюи. В края на рунда Фюри бягаше почти по целия ринг, а освен това постоянно хващаше своя опонент – рунд за Кобрата.

РУНД №12

Фюри се хвърли в атака, осъзнавайки, че губи срещата. Той обаче нападаше хаотично, а Кобрата спокойно дебнеше моменти, в които да атакува. Той успя да на няколко пъти, но всеки път Фюри успяваше да избута съперника, или да се хване за него. Размяна на крошета 1:31 преди края отново разлюля Фюри, който се размина и с опит за брутален ъперкът с лявата ръка. Дясно кроше в главата на Фюри го принуди отново да се хване за Кобрата преди да падне.

В последната минута Фюри се облегна на въжетата и просто се предпазваше от нокаут – край на рунда, който отново беше за Кобрата, а с това и крайната победа.

https://www.youtube.com/watch?v=t2K3QbgMK_0

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Кобрата излиза в първия си двубой, след като се раздели със „Зауерланд“ – мениджърската агенция, която представляваше неговите интереси през последните години и организира последните два мача на българина в София. Почеркът на Ивайло Гоцев веднага си пролича, тъй като това ще е безспорно най-интересният мач на Кубрат Пулев на българска земя и по всяка вероятност най-тежкия му от битката с Владимир Кличко преди няколко години.

Именно украинецът нанесе единственото поражение на Кобрата на професионалния ринг, а след това Пулев записа няколко много престижни победи, включително срещу сънародника на бъдещия си съперник – Дерек Чисора. До момента българинът има 26 мача, 25 победи, от които 13 с нокаут.

Хюи Фюри пристина в София в ролята на лек аутсайдер срещу по-опитния си съперник, но въпреки че е едва на 24 години, той вече има 22 мача в професионалния бокс. Той е с подобен на Кубрат стил и също има само 1 поражение – от Джоузеф Паркър след много спорно съдийско решение. 21 победи са неговите победи до момента, а 11 са с нокаут.

Пулев – Фюри е последен мач в програмата на боксовата гала вечер в зала „Арена Армеец“, а докато чакате може да следите мача на Тервел Пулев за европейската титла НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram