Министърът на спорта награди казанлъшки спортист

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна и с двамата медалисти от Европейското първенство по таекуондо WT за кадети, което се проведе в Унгария.

Казанлъчанинът Христо Богданов („Кентавър“) спечели тук бронзов медал, в кат. до 37 кг., а шампионската титла стана притежание на Даниел Ладжев (кат. до 45 кг.). За успехите си момчетата получиха награди лично от министъра.

На срещата присъства и президентът на българската федерация, вицепрезидент на WT – Europe – Слави Бинев. Красен Кралев и Слави Бинев са обсъдили изграждането на национална база за таекуондо в България, като министърът похвали работата на Българската федерация.

Таекуондото е един от най-бързо развиващите се спортове в страната. За 2018 г. таекуондо WTF е на четвърто място от олимпийските спортове по спечелени медали от европейски и световни първенства в олимпийските дисциплини във всички възрастови групи с 5 медала и единственият олимпийски спорт, който има медалист от световно първенство при мъжете. На първо място по спечелени медали през тази година е боксът (17 медала), следван от борбата (16 медала) и вдигането на тежести (6 медала).

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram