С оспорвани двубои стартира волейболното първенство при жените

Интересни битки предстоят в първия кръг на шампионата в женския волейболен елит, който започва в петък, 28 октомври, като третият от изминалия сезон ВК „Казанлък“ ще приеме на свой терен сателита на „Марица“ „Раковски (Димитровград). Мачът е от 18:00 часа в спортната зала „Багира“.
Гостуващият тим е съставен изцяло от състезателки на пловдивския клуб. Бившата ни националка и помощник треньор в щаба на „Казанлък“ Ваня Соколова пък пое работата с подрастващите и ще бъде помощник на треньора Иван Радичев в женския тим.
Оспорван двубой в първи кръг на дамското първенство предстои и в София. Шампионът на България „Марица“ (Пловдив) излиза срещу вицешампиона и носител на Купата на България „Левски“ на 28 октомври от 16:00 часа в столичната зала „Сиконко“.
Още едно столично дерби ще се играе на старта на сезона. ЦСКА  ще домакинства в събота на „Славия“. В последния сблъсък от първия кръг волейболистките на „Бургас 07“ приемат „Шумен 05“.
Първият сезон завършва на 9 и 10 декември, след което следва пауза поради участие на националния ни отбор за девойки до 18 години в европейска квалификация в началото на януари.

В шампионата през този сезон ще участват 8 клуба. Това са „Марица“ (Пловдив), „Левски“ (София), „Казанлък“, „ЦСКА“ (София), „Славия“ (София), „Раковски“(Димитровград), „Бургас 2007“ (Бургас) и „Шумен 05“ (Шумен).

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram