Атлетите ни отново ще пътуват до Добрич, за да стартират в шампионатите

Шампионите на България в зала ще бъдат определени по-рано от обикновено, пише bgathletic.com. През 2017 г. състезанията започват в края на януари. Според предварителния календар на Европейската атлетика Добрич ще бъде домакин от 31 януари до 2 февруари на националните шампионати за момичета и момчета под 16 г. и младша възраст. Веднага след това – за 3 и 4 февруари в зала „Добротица” са насрочени първенствата за старша възраст, мъже и жени.

Спортният министър Красен Кралев сподели пред представители на софийските клубове, че зала „Фестивална” ще бъде готова за ползване още през януари. Дали това ще доведе и до промяна в домакинството на шампионатите в зала, не се коментира на този етап.

За представителите на клубове от Южна България, в това число и двата казанлъшки СКА „Пендарева“ и ЛК „Цветанка Христова“, София е предпочитаният вариант пред Добрич за провеждане на националните шампионати. За момента обаче спортната зала „Добротица” продължава да бъде най-модерната и подходяща база за организирането на състезанията в България на закрито.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram