Две купи и 20 медала завоюваха в Белград катерачите на Казанлък

Множество медали и купи завоюваха в 12-то издание на  „Белград Трофи“, най-старият турнир в спортното катерене на Балканите, младите спортисти на казанлъшкия клуб „Селт“. Надпреварата бе изключително оспорвана с участници от четири балкански страни, разказа треньорът на катерачите ни Никола Недялков.

Над 50 деца на възраст от 7 до 13 години се конкурираха в трите дисциплини на спортното катерете – „трудност“, „скорост“, „боулдър“ и за комплексното класиране в 4 възрастови групи. С най-добри постижения са две от момичетата в отбора.  Силно състезание в Белград направи Йоанна Недялкова, която въпреки последната си контузия у дома спечели три златни медала и купа за първото си място в общото класиране. Носител на купа е и шампионката Радина Димитрова, която спечели два златни и един сребърен медал. Запомнящо се състезание и за Деляна Славова, която се връща с пълен комплект от медали, общо три -златен, сребърен и бронзов в своята възрастова група. Още една от състезателките на казанлъшкия клуб Галина Ботева печели медали в трите дисциплини – златен и два сребърни.

С медали от международния турнир са и брат и сестра Анна-Мария Бонева и Иван Бонев. Малката Анна-Мария, до 7 годишни, добави към колекцията си сребърен медал, а по-големият й брат при до 13-годишните е с две втори и едно трето място. Сребърен и бронзов медал спечели държавната шампионка от преди седмица Десислава Димова.

Трети места в „Белград Трофи“ и за Десислава Стоянова, Георги Лалев и Мирела Цонева.

Финал на годината за децата на клуб „Селт“ е последната купа НСА боулдър, когато ще бъдат връчени купите „България“ в от календара на Българската федерация по катерене и алпинизъм.

DSC00457 (1)DSC00494 (1)DSC00430 (1)DSC00437 (1)

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram