Баскетболистите на „Розова долина“ станаха втори в мемориален турнир

Кадетите на баскетболния ни тим се представиха успешно в Пловдив, домакин на 6-тия традиционен мемориален турнир „Тодор Ненов“.

В първият си мач възпитаниците на Николай Тенев се наложиха над отбора на БК „Марица-Каршиака“ с резултат 35:18. Във втория си двубой срещу отбора на „Академик“ Пловдив младите казанлъшки баскетболисти показаха красива игра, но в крайна сметка отстъпиха пред по-класния противник с 39:31. В

В крайното класиране казанлъчани са втори.

„Освен, че спечелиха второто място, момчетата ни станаха любимци на едни от най-големите ни имена в женският баскетбол – Лалка Хорозова, Ангелина Михайлова и Нина Хаджиянкова. Но най-голям фен на отбора на Казанлък стана великата Пенка Стоянова“ сподели треньорът Николай Тенев.

Турнирът бе посветен на казанлъченина Тодор Ненов, който е един от 12-те големи треньори по баскетбол в града на тепетата. Името на Ненов стои гордо сред имената на другите големи треньори като Васил Кожухаров, Георги Йотков, Иван Николов, Йордан Делев, Любен Илиев, Любомир Гичев, Марин Груев, Симеон Вулев, Симеон Иванов, Тенчо Начев и Христо Маринов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram