Новите шампиони на Балканите

Катерачите от клуб „Селт“ премериха сили на два континента – Азия и Европа в приключилото преди ден балканско първенство. След 10- годишно прекъсване клубът получи покана за участие шампионат по спортно катерене за юноши и девойки от 14 до 19 г. в дисциплината „трудност“ в Бурса, Турция на 20 и 21 октомври.

В балканиадата взеха участие състезатели от Турция, България, Румъния и Гърция. Въпреки големият отбор от местни състезатели, България в лицето на клуб „Селт“ Казанлък и СК „42 София“ завърши на първо място от всички нации.

Балкански шампиони станаха Стоян Петров при юношите и Йоанна Недялкова при девойките, и двамата състезатели на казанлъшкия „Селт“ с треньор Никола Недялков. Третият ни участник – Иван Бонев остана на 6-то място. На свой ред Недялков също взе купа за отборното представяне на националите.

Едновременно с това, децата от клуба участваха в Открития турнир по катерене „Белград Трофи“ в Сърбия в трите дисциплини – „трудност“, „скорост“ и „боулдър“. И тук казанлъшките деца бяха близо до успеха. Марк Стамов взе бронзов медал в крайното класиране и извоюва други два в дисциплините – „трудност“ и „скорост“. Боян Стамов е шести, а Рая Мартинова – с пето място в общото класиране.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram