„С велосипед до Луната“

Стара Загора стана част от уникалното велосипедно предизвикателство „С велосипед до Луната“, чиято идея бе да се измине разстоянието от Земята до Луната на велосипед.
Професионалисти и любители се качиха на велосипеди в името на благородна кауза. Километрите, изминати от всеки, сe сумират, за да се достигне дистанцията от 384 400 км.
В събитието се включиха 150 състезатели от клубовете в София, Пловдив, Троян, Стара Загора, Нова Загора, Варна, Бургас, Несебър, Габрово, Казанлък и Сливен.
За участие се регистрираха и 70 любители, които сами или щафетно изминаха желан брой обиколки в рамките на 30 минути. Дистанцията, измината от всеки, се прибави към общото постижение до момента за каузата на застрахователна компания, която всяка година подпомага избрани студенти в дългосрочен план чрез осигуряване на месечни стипендии и покриване на таксите им за обучение в рамките на четири години.
Колоездачите от местната казанлъшка школа отново бяха на почетната стълбичка. По традиция казанлъчанинът Стефан Кушлев от КК“Несебър“ е първи в Областна Стара Загора, освен тази купа той е и с Купата за победител в Генералното подреждане от трите старта в Бургас ,Пловдив и Стара Загора.
Именно там, в Парк „Зелен Клин“, трети е Николай Колев от КК „Шампион“/Казанлък/, който е вицешампион след трите критериума. Борис Кошев от казанлъшкия клуб е четвърти, а „легендите“ от колоездачното минало на Казанлък Иван Станчев и Петър Минчев са съответно 5-ти и 6-ти.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram