Казанлъчанката Елица Баракова с почетен плакет от Министерството на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на всички български волейболистки от националния тим, спечелили бронзовите медали в Световното първенство за жени до 23 години в Словения. Сред наградените спортистки е и състезателката на „Берое“ – казанлъчанката Елица Баракова, която играе на поста централен блокировач.

„Благодаря Ви за силното представяне и големия успех. Женският ни волейбол имаше нужда от тези медали, които се надявам да послужат като стимул за нови победи“, каза Кралев пред отбора, треньорския щаб начело с Антонина Зетова, вицепрезидента на Българската федерация по волейбол Любо Ганев и директора на националните отбори Валентин Помаков.

По време на срещата Кралев разказа на състезателките за срещата, която той и президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров проведоха в Италия с президента на Европейската централа Александър Боричич по повод намерението на България да се кандидатира за страна-домакин на Европейското първенство по волейбол за жени през 2021 г.

„Това беше нашата бърза реакция след Вашия успех, защото през 2021 година Вие трябва да сте гръбнакът на женския национален отбор. Ако спечелим домакинството, ще имате възможност да играете пред българска публика до полуфинал. С успехите идват и големите очаквания към Вас“, заяви Кралев пред момичетата.

Старши-треньорът Антонина Зетова изтъкна, че спечелените бронзови медали от Световното първенство в Словения са първи за нашия женски волейбол на чужда територия. „Поколението е много качествено и перспективно“, обобщи Зетова.

Вицепрезидентът на федерацията Любо Ганев също благодари на отбора и изрази увереност, че женският волейбол върви в правилна посока. „Работи се сериозно в клубовете и виждаме голяма перспектива във Вас“, коментира той пред националките.

Българските волейболистки до 23 години заслужиха бронзовите медали от Световното първенство, след като в мач за третото място надиграха силния тим на Доминиканска република с 4:2 (12:15, 15:8, 15:11, 16:18, 15:11, 15:9). Това е исторически бронз за България в тази възраст, след като нашият тим завърши на 7-о място на първенството през 2015 г.

22308599 2026258177605354 585141992969874668 n

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram