Силвия от Казанлък пише история в родния футбол с националния женски тим

Възпитаничката на Боян Стоянов от казанлъшкия „Арена Запад“, а днес с екипа на „Пълдин“ Пловдив и националния тим, продължава с добрите изяви на терена.

Националният отбор на България за девойки до 19 години постигна исторически успех за българския женски футбол с класирането си за елитния квалификационен кръг за европейското първенство на УЕФА за девойки до 19 години през 2019 година. Рекордното класиране е първо за българските нацонални отбори по футбол за девойки. Под номер 20  в тима е казанлъшкото момиче Силвия Кефалова .

„Изключително щастливи сме от постигнатото с оглед на трудната група, в която попаднахме. Успехът дойде в точния момент предвид домакинството на България на финалите на европейското първенство за девойки до 17 години догодина, на което по право ще участва и българският отбор. Отличният колектив на терена, индивидуалните изяви на футболистките донесоха най-големия успех в историята на женския ни футбол. Радвам се, че момичетата повярваха в себе си и в това, че могат да се класират“, заяви старши-треньорката на отбора Силвия Радойска.

Българският национален отбор по футбол за девойки до 19 години игра в група 11 от предварителния квалификационен кръг за Евро 2019 заедно с отборите на Португалия, Италия и Румъния. Квалификационният турнир се проведе в к.к. Албена и в град Балчик, а на родна земя „лъвиците“ се пребориха за третото място в групата. Според регламента на УЕФА, за елитния квалификационен кръг се класират първите два отбора от всяка от 12-те групи и двата най-добри трети отбора, единият от които тази година е българският.

В първия си мач българските националки допуснаха загуба от първенеца в групата Италия с 4:0, но във втората среща от турнира демонстрираха своите възможности и с 2 гола на Ебру Дормушали записаха равен резултат срещу отбора на Португалия. Доброто представяне на българския тим се затвърди в последния му мач срещу отбора на Румъния, който българките спечелиха с 1:0.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram