Културистите на казанлъшкия „Трек България“ превзеха върха на държавните финали

Държавните финали по Бодибилдинг и фитнес излъчиха най-силните мъже и жени в Панаирния град в Пловдив, като част от титлите отново са притежание на културистите от казанлъшката школа.

В над 15 категории близо 100 мъже и жени от над 40 клуба си поделиха отличията от републиканската надпревара.

С общо две титли приключи участието си в нея Боян Иванов (крайният вдясно на снимката), състезател на „Трек България“ Казанлък. В категория „Бодибилдинг Абсолютна“ Боян се пребори за място на върха с 8 културисти от 7 клуба, като натрупа общо 5 точки, което е и квалификация за Световното. В другата категория „Бодибилдинг над 100 кг.“, този път с 6 точки, Боян е шампион сред 4-ма свои колеги.

Културистът спечели и Турнира „Мечката 2018“ в Бургас с Абсолютната титла, заявявайки сериозните си претенции и за Държавното в Пловдив.

В категория „Бодибилдинг Ветерани 50-54 г. Оупън“- със злато е още един от представителите на „Трек България“ Павел Любенов.

Oфициални гости на Държавното в Пловдив, които откриха събитието бяха депутатът патриот Славчо Атанасов, председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в парламента, Йордан Йовчев – легендата на нашата гимнастика, участвал на 6 олимпиади и председателят на БФБФ Янко Бойкинов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram