Съотборниците на Емо Рачев взеха купата в негова памет

Приключи първият по рода си работнически турнир, организиран от Община Казанлък, Българската работническа федерация „Спорт и здраве“, БФС, ФК „Розова долина“, работнически клуб „Спорт и здраве“ Казанлък и спонсори в памет на футболиста от Казанлък Емил Рачев, чиято загуба продължава да тежи на близките, приятелите, отбора, футболните хора…Затова и във всички срещи, участниците в двубоите нямаха претенции да побеждават на всяка цена, по-скоро да покажат, че не са забравили и че ще помнят.

Осем отбора водеха своите футболни битки на изкуственото игрище на „Арена Запад“ на Футбол 5. До финала стигнаха представителите на ФК „Розова долина“ и сборен отбор на бивши футболисти от Казанлък, обединени под името „Барселона“. След оспорван двубой, съотборниците на Емо, които отново играха с фланелки с неговия лик, се наложиха с 4:2  и грабнаха купата на турнира. Голмайстори за „Розова долина“ са Ахмед Фаиков, с две попадения във финалната среща, Кристиан Петров и Пламен Колев.

Купата в памет на Емил Рачев връчи неговият баща, а семейството на футболиста получи плик с финансовите средства, събрани от организаторите и участниците в проявата.  За най-добър вратар призът заслужи бивш състезател на ФК „Розова долина“ Пламен Колев, а най-полезен играч е друг представител на клуба и аматьорския национален отбор – Ахмед Фаиков. Димитър Димитров пък стана голмайсторът на турнира. Юношите на казанлъшкия ФК „Арсенал 2000“ бяха отличени с Купата за спортсменство.

Трети в състезанието остана тимът на „Армеец“, следван от състав на казанлъшкия работнически клуб „Спорт и здраве“.

Наградите връчиха директорът на турнира Ангел Ангелов, председателят на работнически клуб „Спорт и здраве“ Казанлък Олег Начев, спортният директор на ФК „Розова долина“ Милен Христов и Донка Павлова от Община Казанлък.

Снимки Пресс тв

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram