Победа дни преди очаквания старт

Волейболистките на новия ни „Казанлък Волей“ победиха като гост „Феникс 09″ (Шумен) с 3:2 (26:28, 25:17, 23:25, 25:11, 15:5) в контролна среща в местната зала. С това тимът от „града на розите“ постигна нова 4-та победа в предсезонната си подготовка, а треньорът Стоян Гунчев използва 10 състезателки в мача. Не играха казанлъшките момичета Калина Генева, Елица Баракова, Диана Казакова и новото попълнение от Видин – Йоана Николова. Първият гейм „бе измъкнат“ от домакините в последния момент, след по-добра игра в решителните минути. Във втория обаче с отлични изяви на блокада и добра атака, отборът ни взе предимство и „затвори“ безпроблемно и гейма. След равенството 1:1, основният състав отстъпи място на останалите волейболистки, като шуменки използваха това и поведоха в резултата с 2:1 гейма. Впоследствие обаче тимът на Казанлък успя да наложи волята си в другите две части и да спечели последния тест. Основната разпределителка на „розите“ – Кристина Гунчева, която на турнира в Турция, бе определена за най-добра на поста, се възстанови напълно от мускулната травма. 18-годишната девическата националка излезе титуляр. Стоян Гунчев – „Чугуна“ експериментира с някои тактически прийоми на игра по време на контролата. 51-годишният наставник бе решил на ротационен принцип да пусне в игра всички свои налични състезателки.

„Направих много експерименти със състава. Пуснах в игра всички момичета, защото все още има да избистряме някои неща в играта. Но до началото на първенствното смятам, че и това ще стане. Като цяло мога да бъде доволен, както от играта ни, така и от победата“, коментира старши треньорът от Пловдив, който пое тима ни.

Преди няколко дни новакът в женското ни първенство, воден от финансовия благодетел Васил Аргиров, надигра гръцкия „Анатолия“ (Солун) с 3:1, в мач за третото място и бронзовите медали на силния международен турнир в Истанбул. В „южната ни съседка“ участваха още елитните тимове на „Истанбул Бююкшехир Беледийеси“ (Истанбул) и германския „Алемания Аахен“ (Аахен). Преди това волейболистките от Казанлък постигнаха две победи над „Славия“ (София) с 4:1 и 5:0 в зала „Багира-Арсенал“. Две нови състезателки подсилиха женския отбор на „Феникс 09″ (Шумен). Това са централната блокировачка Мария Димитрова от школата на „Левски-Волей“ (София) и разпределителката Виктория Йовчева от школата на „Славия“ (София). Припомняме, че освен местни кадри, през септември с шуменки подписаха пет волейболистки от разпадналия се „Спартак Интерком Груп“ (Варна), а в тима от миналата година играят и две бивши състезателки на несъществуващия вече „Академик“ (София).

Кр.Ганев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram