Наказаха и Сашо Тенев заради допинг, Дидо Петров ще е в „ТОП 100”!

Ивайло Габровски бе наказан да не се състезава две години след заседание в Казанлък на Управителен съвет на Българския колоездачен съюз /УС на БКС/. Най-добрият български колоездач през последните години бе уличен в употреба на допинг по време на „Обиколката на Турция“, която спечели през април. След това, разбира се, победата му бе отнета.

Същото наказание за подобно провинение е получил юношата от „Лястовица’1905″ /Казанлък/ Александър Тенев, с треньор Живко Димитров. Тази година отново „изгоря“ и друг местен колоездач – Владимир Коев – „Пиранята“ за забранени стимуланти.

Сроковете на наказанията би трябвало да текат със задна дата.

Участникът на Олимпиадата в Лондон – Данаил Петров от Казанлък, състезател на испанския тим „Каха Рурал“, бе глобен с 2000 лв. заради свои изявления пред българска медия, на каквито нямал право според негов договор с БКС. Пореден абсурд в колоцентралата ни насочен срещу най-добрия ни колобегач, който със 130 точки ще „влезе“ в „ТОП 100″ на Европа. Вероятно съвсем скоро световната велоцентрала ще публикува рейтинга на 1200 състезателя, в който казанлъчанинът Данаил Петров ще сътвори отново прецедент да „остави зад гърба си“ близо 1100 свои колеги!

За подобно „провинение“- диалог с медиите членът на УС, бизнесменът Дамян Николов, щял да бъде предложен за освобождаване от състава на ръководния орган на отчетното Общо събрание на БКС, което по устав трябва да се състои в края на годината.

Кр.Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram