„Берое“ взе купа от международен турнир

Волейболният женски „Берое“ Стара Загора разби с 3:0 столичния „Левски“ на финала в международния турнир по волейбол за жени, който се проведе в зала „Младост“ в Димитровград.

В двудневния турнир участваха четири отбора- домакините от „Раковски“, столичният „Левски“, румънският „Меджидия“ и „беройки“, които бяха разделени на две двойки и се игра на директна елиминация. Президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров участва в откриването на надпреварата, заедно със зам. кмета на Димитровград Светослав Стойков. В първия ден на предсезонния турнир в залата бе и ръководството на шампиона „Марица“ (Пловдив) и други волейболни специалисти.

В първата полуфинална среща волейболистките на Стара Загора победиха румънския „Меджидия“с 3:0 гейма /25:20,25:16 и 25:16/ и продължиха в спора за първото място.

В отделните части за Купата на Димитровград, „беройки“ категорично надиграха с 25:21, 25:19 и 25:20 и вицешампионките от софийския „Левски“. Нора Богданова, Ваня Върбанова, Виолина Николова,Тамара Роганович, Радостина Маринова, Хелена Перич, Патрисия Йончева- либеро, Гергана Петрова и Мария Кривошийска сразиха „сините“. Със своите 17 точки , Ради Маринова бе най-резултатна в петъчния късен мач в зала“Младост“ за Купата на града.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram