Обрат в мача с Канада, страхотните „лъвици“ продължават на Световното първенство

Националният отбор на България с казанлъчанката Веселина Григорова се класира за следващата втора фаза на Световното първенство по волейбол за жени в Япония. Момичетата на селекционера Иван Петков обърнаха мача и се наложиха над Канада с 3:1 в последния двубой от Група В от първата фаза на шампионата, директен спор за продължаване напред, игран тази сутрин пред по-малко от 500 зрители в Сапоро.

Българските „лъвици“ завършиха на 4-о място в крайното класиране в групата с 2 победи, 3 загуби и 6 точки и продължават напред в следващата фаза на Мондиал 2018. Напред продължават и първите три отбора – олимпийският шампион Китай, непобеденият до момента тим на Италия и Турция.

Четирите тима ще се слеят в Група F, мачовете от която ще се играят в Осака, с първите 4 отбора от Група С – действащия световен шампион САЩ, Русия, Тайланд и Азербайджан, като ще играят помежду си. Отборите влизат във втората фаза на първенството с абсолютно всички показатели от първата – победи, загуби, точки, геймово и точково съотношение.

Утре и в събота (5 и 6 октомври) са почивни дни, а срещите от втората фаза започват в неделя (7 октомври) като точната програма ще стане ясно по-късно.

Източник: Спортал

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram