Играем срещу „Раковски“ в първи кръг на женското първенство

Станаха ясни първите мачове от женското волейболно първенство на България, след като бе изтеглен жребият. Най-интересното дебри в първия кръг е мачът на шампионките от „Марица“ (Пловдив) срещу вицешампиона и носител на Купата на България „Левски“ (София).
 Първенството при дамите стартира на 28 и 29 октомври (петък и събота), а двубоят между двата тима ще бъде на 28 октомври (петък) от 16:00 ч в столичната зала „Сиконко“. Той ще бъде и своеобразен двубой за Суперкупата, тъй като такъв този сезон няма да има.
Още интересни битки се заформиха в първия кръг на шампионата, като третият от изминалия сезон „Казанлък“ домакинства на „Раковски“ (Димитровград) на 29 октомври от 18:00 ч.
Столично дерби също се заформи на старта, като ЦСКА приема „Славия“. В последния сблъсък от първия кръг волейболистките на „Бургас 07“ (Бургас) домакинстват на „Шумен 05“ (Шумен).
Първият сезон завършва на 9 и 10 декември, след което следва пауза поради участие на националния ни отбор за девойки до 18 години в европейска квалификация в началото на януари.
Ясни са вече и съперниците на „розите“ в Балканската купа, която ще се проведе в Чанаккале (Турция) след седмица. Ще участват четири отбора – домакините от Чанаккале, „Казанлък“, „Гачко“ (Босна и Херцеговина), и „АОК Рудар“ (Плевля, Черна гора).
Турнирът ще се проведе на 8 и 9 октомври (събота и неделя). Поради това, че е двудневен, форматът е два полуфинала в първия ден, като двете двойки ще бъдат определени след жребий. Победителите от двата мача спорят за 1-2 място, победените – за 3-4 място във втория ден.
Източник: Bgvolleyball.com

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram