Жените на „Берое“ взеха сребърни медали от турнир в Гърция

Новата „зелено-бяла“ формация на женския волейтим на „Берое“ Стара Загора спечели второто място в Международен турнир на гръцка земя. Тимът, воден от треньора Петър Дочев, участва в четиристранна приятелска надпревара за Купата на „Димитрис Паркос“ в Александруполис. Турнирът бе от петък до неделя, като участие взеха домакините от „Ники“ (Александруполис), ПАОК (Солун) и „Македонец“ (Орестиада).

След победата над ПАОК (Солун) с 3:2, „беройки“ загубиха драматично с 2:3 от „Македонец“ (Орестиада) с предимно втория си отбор в късните часове. В последния си мач в неделя „Берое“ категорично надделя с 3:0 над от „Ники“ (Александруполис) и грабна вицешампионското място между четирите формации.

За състава на Стара Загора предстои участие и в още един турнир тази есен. От 12 до 14 октомври в Лугош, Румъния, „беройки“ ще премерят сили със състави от Австрия, Сърбия и Румъния.

За турнира в Гърция от състава отсъстваше единствено казанлъчанката Веселина Григорова, която е с женския национален отбор на България за световното първенство в Япония (29 септември – 20 октомври).

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram