Васил Аргиров: Доволни сме от първия старт в чужбина

Волейболистките на „Казанлък Волей“ завършиха с победа силния международен турнир по волейбол за жени, който се проведе в Истанбул (Турция) с участието на четири тима от различни държави. След загубата в първия ден, когато тимът ни воден от популярния Стоян Гунчев бе надигран от домакините от „Истанбул Бююкшехир Беледийеси“ с 3:0, във втория кръг волейболистките ни инкасираха отново загуба, отстъпвайки на „Алемания Аахен“ (Германия) с 0:3 (29:31, 23:25, 18:25). В последния ден обаче българските представителки надиграха гръцкия „Анатолия“ (Солун) с 3:1 (25:27, 25:15, 25:18, 25:12) и записаха успех в турнира и трета победа в контролите. Така момичетата от новия тим на града ни ,който ще стартира в „елита“ след броени дни, имат общ резултат от тестовете на турска земя две загуби и една победа и заеха третото място в крайното класиране на международната надпревара. С по три победи и загуби се оформя статистиката за отбора с финансов благодетел Васил Аргиров, след шестте мача в подготвителния цикъл.

„Първа международна проява, доволни сме!След завръщането ни във вторник или сряда продължаваме подготовката за първите мачове“, сподели от „южната ни съседка“ Аргиров

„Стартирахме в турнира много лошо и неуверено, особено в мача срещу домакините от Истанбул. Последният отбор има голям бюджет и опитни състезателки. Във втория ден обаче вече показахме, че имаме характер и воля. Срещу германките, които са много силен отбор и имат 8 чужденки, направихме равностоен мач. И в първия, и във втория гейм малко не ни достигна за да ги спечелим. Особено във втория, където имахме преимущество от няколко точки, но не успяхме да го запазим докрай. В третия ден на състезанието вече се видя, че търпим развитие!Нужно е време… С изключение на първата част, в останалото време надиграхме категорично гъркините. Турнирът бе много полезен за нас и се надявам да продължим в същата положителна насока.Доволни сме!“, допълни специалистът и национален селекционер при девойките Стоян Гунчев.

Кр.Ганев

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram