Нашите „рози“ потеглят за Турция, очаква ги Балканска клубна купа

Волейболистките от представителния женски тим на „Казанлък“ ще представят тази година България на Балканската клубна купа по волейбол, съобщава клубният сайт kazanlakvolley.com.

Ръководството на „розите“ и лично клубният президент – Васил Аргиров, са получили тези дни персонална покана от шефовете на БФ-волейбол за участието на клуба от Казанлък в престижната надпревара и са приели предложението.
Купата на БВА или и тази година отново ще бъде в Турция. Надпреварата ще се проведе от 7 до 10 октомври в турския град Чанаккале, който се слави като най-големият пристанищен и административен център на Западна Турция, разположен на два континента – Европа и Азия.

Турнирът за Балканската клубна купа от година-две насам вече е доста по-силен, защото отскоро шампионът в тази надпревара получава директна квота за третия по сила европейски клубен турнир на победителите, известен повече като Купата на претендентите.

Балканска клубна купа обикновено се играе през ранната есен и традиционно елитните турски отбори я използват, за да си спечелят още по една виза за евротурнирите.

В тазгодишната Купа се очаква да се пуснат поне два от елитните турски тимове „Бешикташ“, „Илбанк“ (Анкара), „Чанаккале Беледийеспор“ или „Саръйерспор Беледийеси“, както и румънският ексшампион КСМ – Букурещ или сънародничките им от КСМ Лугож. Очаква се потвърждания за участие от сръбския „Железничар“ (Лайковац), както и от елитни тимове от Черна гора и Македония.
Напливът за участие засега е доста голям, но окончателната бройка на отборите – участници в балканскта клубна надпревара ще стане известна в началото на другия месец.

Турнирът в Чанаккале тази година се очертава като много силен. Освен че ще триумфира като балкански клубен шампион победителят има право на директно участие в европейския клубен турнир за Купата на претендентите.

В Турция се очаква да пристигнат и дузина известни волейболни мениджъри и специалисти от почти цяла Европа, допълва сайтът на волейболния клуб от Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram