Още казанлъчани подсилват хит при „аматьорите”

Казанлъшките футболисти Атанас Апостолов и Иван Чергев са част от новите попълнения на „хита“ в Югоизточната „В“ група-„Верея“/Стара Загора/. На кокетния стадион „Арена Трейс“ треньор на вратарите е казанлъшката „легенда“ Кольо Петков.

Иван Чергев играе като централен нападател или атакуващ халф. Роден е на 21 март 1987 година. Висок е 180 см. , тежи 77 кг. Част бе от отбора на Живко Миренски, който преди години стигна до четвъртото място в България за юноши старша възраст. След като не успя да се наложи в „Берое“, Чергев премина в „Локомотив“ (Стара Загора), а от този сезон бе в „Ботев“ (Гълъбово). Чергев бе считан за един от най-талантливите млади нападатели в школата на „Берое“/Стара Загора/, след като по традиция бе привлечен от „розите“. До скоро Чергев бе на гурбет в Малта.

Атанас Апостолов е добре познат на местните фенове с игрите си в „Берое“/Стара Загора/. Футболистът, който завърши средното си образование в търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“ в „Града на липите“ бе и младежки национал преди повече от три години. Юношата на „Берое“ е роден на 11 март 1989 година в Казанлък. Започва с футбола в родния си град във футболен клуб „Шипка“, откъдето преминава в „Арсенал“ (Казанлък), където играе до 2004 г. Първи треньор му е Тенчо Киряков, а в „Арсенал“ води занимания при Станислав Ангелов-„Джони“. Любимият му пост е атакуващ халф, но когато се налага може да играе и като нападател.

Кр.Ганев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram