Стара Загора отбеляза Европейската седмица на спорта с демонстрации и крос

25 спортни клуба от Стара Загора, днес на площада пред Общината, разкриха красотата на художествената гимнастика, борбата, джудото, стрелбата с лък, шахмата, фехтовката, спортната гимнастика, каратето, бадминтона, леката атлетика и танците.

Около 300 души се включиха и в лекоатлетическия крос, който премина през централната част на града, съобщи пресцентърът на Общината. Спортният празник „Бъди активен“ бе по повод Европейската седмица на спорта. Специален гост на събитието бе министърът на младежта и спорта Красен Кралев, както и едно от лицата на инициативата спортистът Гошо Гинчев.

5led

„Днес е денят на Стара Загора в Европейската седмица на спорта и за мен е радост да съм тук. За втора поредна година с тази инициатива ние целим да привличаме младите хора да бъдат активни, да спортуват“, каза министър Красен Кралев. „Днес няма да говорим за медали, за награждавания, за състезания, а за красотата на спорта, магията, която носи той.

22

Благодаря за демонстрациите, които правите на площада в Стара Загора. Благодаря на всички родители, които са насочили децата да бъдат физическо активни и да спортуват“, допълни още той.

titled

„Община Стара Загора залага на спортните мероприятия и работи усърдно в тази насока, което се доказа и с приза Европейски град на спорта за 2017 г. Успех и заслужено признание, но и отговорност за събитията, които предстоят догодина. Тук има страхотно отношение и подход, публиката също е специална. Имал съм удоволствието да присъствам на различни мероприятия и знам каква е атмосферата. Спокоен и убеден съм, че през 2017 година Стара Загора ще се справи много добре“, допълни министърът на спорта, който даде старт на масовия градски лекоатлетически крос.

ntitled

Най-добър сред мъжете бе Велин Коваленко, от Тракийския университет, сред дамите най-бърза бе Виктория Генова. Награда получи и най-възрастният участник – Владимир Петков.

В спортната инициатива на Европейската комисия участват още 9 български града, които организират множество събития за хора от всички възрасти.

untitl44444ed

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram