С две дузпи, хеттрик и пълна доминация на терена „розите“ отвяха „Евроколеж“

Футболистите на ФК „Розова долина“ изиграха най-добрият си двубой от първенството тази есен, надигравайки у дома „Евроколеж“ със 7:1. Първият гол домакините откриха още в първата минута, след отсъждане на дузпа за спъване на капитана на „розите“ Атанас Апостолов. Казанлъчанинът Ивелин Илиев бе безпогрешен и „Розова долина“ поведе в резултата. 
Малко след това стражът на „розите“ Александър Петрунов спаси положение в шестата минута, като успя да отбие удар с глава. Второто попадение за домакините от стадион „Севтополис“ бе реализирано в 27-та минута, след като при атака отдясно на Стоичков, със силен шут Апостолов покачи за 2:0.
И в останалата част от първото полувреме казанлъшките футболисти владееха ситуацията на терена и диктуваха темпото. Втора дузпа на „Розова долина“ бе отсъдена за спъване на Николай Стоичков и в 37-та минута резултатът вече бе 3:0, благодарение на точния удар на Кристиан Петров от точката за изпълнение на наказателен удар. В 52-та минута Илиев изведе Петров до позиция за
4:0 стрелба и той технично покачи на 4:0.
Тодор Тимонов от състава на гостите успя да вкара единственото попадение за евроколежани в срещата, от пряк свободен удар, за да намали на 4:1. Малко след това головете заваляха един след друг, за радост на феновете, подкрепящи отбора на Казанлък.
Трети гол на Кристиан Петров падна по време на срещата. Славов го изведе отдясно и в 75-та минута футболистът на „розите“ вкара за 5:1. С красив плътен удар в горния десен ъгъл Валентин Славов реализира шестото попадение за „Розова долина“, а крайното 7:1 оформи играещият треньор Милен Христов, който в този мач заместваше старши-треньорът Иван Петров. С центриране на Стоичков Христов, заменил Кристиан Петров на терена, на свой ред се разписа в третата от началото на сезона победа на казанлъшкия тим.
Срещу „Евроколеж“ Пловдив  днес, 7-ви кръг на футболното първенство на Трета лига – Югоизточна група, „розите“ играха в състав: Петрунов, Димов, Таушанов, Петко Георгиев, Славов, Апостолов – капитан, Тилев, Фаиков, Илиев, Петров, Стоичков.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram