Руски хакери пуснаха скандални разкрития за сестрите Уилямс

Огромен скандал е на път да се разрази в света на женския тенис. Според руски хакери, които са разбили имейлите на сестрите Винъс и Серина Уилямс и УАДА, двете са имали позволение от Антидопинговата централа да ползват няколко различни забранени стимуланти, съобщава Gong.bg.

Скандалните разкрития направиха онлайн активистите от групата Fancy Bear. Според техните информации, Серина Уилямс е имала позволение да ползва оксикодон, хидроморфон, преднизон и метилпреднизолон през 2010, 2014 и 2015 г. От тези документи става ясно, че тя е получила специално разрешение да ги ползва. То е дошло от лекаря на Международната тенис федерация (ITF) д-р Стюарт Милър.

По-голямата сестра Уилямс – Винъс – е получила разрешение да ползва преднизон, преднизолон, триамсинолон и формотерол. Позволението да ползва тези забранени субстанции също са дошли от този лекар, като той е изтъкнал причина за такова изключение многобройните оплаквания от болестни състояния, които Уилямс е имала.

„Сестрите Уилямс имат специално позволение да ползват определени забранени субстанции за терапевтична употреба“, се казва в специалното становище на ITF, цитирано от ТАСС. От УАДА обявиха, че взимат на сериозно тези твърдения и са започнали вътрешно разследване. Те потвърждават, че са станали жертва на хакерска атака и са били публикувани информации от частни източници.

В същото време, олимпийската златна медалистка от САЩ в спортната гимнастика Симон Байлс е дала положителна допинг проба за наличие на метилфенидат. Но от Американската федерация по спортна гимнастика твърдят, че тя също има специално позволение да ползва медикамента заради здравословен проблем, който изисква употребата му./ Гонг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram