Екстремното EnduroX Алба-Дамасцена стартира тази събота

На 16 и 17 септември Етнографски комплекс „Дамасцена“ за трети път ще приеме най-силните състезатели в Българският екстремен ендуро шампионат. Майсторите на екстремното каране с мотори и АТВ в страната ни ще премерят сили в Стара планина и на затвореното трасе – ендурокрос, който ще се проведе до самия етнографски комплекс.

Състезанието е организирано от казанлъшкия „Ендуро Клуб Севтополис“, като генерален спонсор на проявата са „Алба Групс“ и eтнографски комплекс „Дамасцена“.

До момента са се записали за участие 90 състезатели, като се очаква броят им да надхвърли 100.

В събота е стартът на надпреварата в отделните класове, като състезателите ще изминат трасе с дължина около 100 километра. Първият мотор от надпреварата ще потегли по трасето в 10.00 часа, а 30 минути преди това е официалното откриване на надпреварата.

И тази година състезанието ще предложи на зрителите атрактивното надпреварване с мотоциклети „Балкан 50“, като се очаква на старт да застанат около 30 любители на старата българска марка мотори. Мотокросът с Балканчета ще се проведе в събота, 16 септември от 11.00 часа по трасето, подготвено специално за състезанието в комплекс „Дамасцена“.

В неделя от 10:00 на затвореното трасе в комплекса ще започнат и надпреварите в изключително атрактивния ендурокрос – премниаване на естествени и изкуствени препатсвия с мотори и АТВ.

Състезанието е 8-ми кръг от Българския екстремен ендуро шампионат.

Към момента лидер в класирането в клас „Профи“ е Теодор Кабакчиев, следван от Станислав Кирилов и Десислав Цеков.
В клас „Експерт“ води Михаил Митов, следван от Филип Наумов а трети е Борис Коцев.

Лидер във временното класиране в клас „Хоби“ e Александър Попминчев, следван от Кристиян Петров и Цанислав Денчев

В състезанието през почивните дни ще участват още състезатели при клас „Сеньори“, „Жени“, както и „АТВ“.

На 16 септември от 15.30 часа по програма е награждаването на победителите в екстремното EnduroX Алба-Дамасцена.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram