Панчугов, Узунов и Кушлев в „Топ 3” – отборно след „Българка”?

В Планинския автомобилен шампионат в осмия кръг край Абламово/Сливенско/ , какъвто и да е резултатът за Тодор Тодоров („Мегапорт“, „Фолксваген Поло“,“ Х2″, 136 точки) на „Българка“, той ще дръпне достатъчно пред казанлъчанина Милен Узунов („Казанлък Моторспорт“,“ Хонда Сивик“, „Х3″, 106 точки), за да не чака евентуално решаване на шампионската титла в Търговище. Всяко класиране в Сливен над 5-о място ще означава, че горнооряховчанинът ще се смята за първенец на „Х3″ още в неделя следобед. Когато става дума за „Х2″ единственото, което трябва да се каже е, че шампионът от 2011 година ще бъде вероятно „коронясан“ и през този сезон.Обаче за разлика от миналото първенство, когато „асът“ от Енина – Стефан Панчугов („Казанлък Моторспорт“, „Хонда Сивик“) спечели едва три победи и завърши с 87.5 точки, през 2012 година „Панчугата“ направи шест победи от седем старта и, ако караше на „кюстендилската гонка“, сега щеше да завършва шампионата с абсолютен максимум от точки. Говорейки за пилотите на БАМС нека да кажем, че „Българка“ ще е състезанието, в което не само Григоров ще си узакони титлата, но и екипът, воден от Владо Илиев, ще узакони отборната си победа, в класирането за която в момента те водят с 168 точки срещу 81 на новопоявилият се тим от „Казанлък Моторспорт“ и с 96 точки на другия новобранец – „Мегапорт“. 43-ма са подали „заявки“ за „Българка“, което едва ли ще „счупи“ рекорда на „планинско Шипка“- трасе“Бузлуджа“- 48 пилоти и няколко хилядна публика.

Освен Узунов и Панчугов край Сливен ще видим е екснационала по колоездене Стефан Кушлев, който премина в тима на „Панчугата“ в „Х3″ с „Форд Ескорт“. От отбора на спортния мениджър Стефан Драганов личат имената на опитният „ветеран“ Стефан Георгиев („ЕФКО Рейсинг“ с „Форд Ескорт“ в „ Х4″), Красен Желев („ЕФКО Рейсинг“, „Ситроен Саксо“,“ А6″) и Любомир Николов /„ЕФКО Рейсинг“,“ Ситроен С2″, „А6″/.

Въпросът е дали ще има състезание в Търговище в края на следващия месец, чийто старт е предвиден за 20 октомври. Всеки един организатор е длъжен да обяви дали ще има или няма да има надпревара в рамките на 60 дни преди състезанието. За планинско „Търговище“ тази дата изтече преди три седмици – на 21 август. Това пък дава основание да се смята, че Търговище може би ще се върне в шампионата след отсъствие от цели три сезона.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram