България на крачка от ТОП 4 в света

Националките на България до 23 години, с казанлъчанката Елица Баракова в състава, постигнаха третата си победа на Световното първенство в Любляна (Словения). Срещу отбора на Куба момичетата на Тони Зетова сътвориха чудо, като успяха да обърнат мача до 4:3 (10:15, 12:15, 11:15, 15:10, 15:10, 15:11, 15:6), след като бяха загубили първите три гейма.

Тимът ни зае второ място в група В с 8 точки, лидер е Бразилия с 9 точки. Днес отборите почиват, а в четвъртък от 18:00 ч. „лъвиците“ излизат срещу Бразилия.

 

 

 

 

 

 

Баракова играе в състава на България с №10. Преди две години тя бе част и от националния тим до 20 г., участвал в световно първенство в Перу. Освен на късмет в следващата фаза на първенството, Ели разчита на феновете на волейбола у дома за подкрепа в продължаващия конкурс на красавиците Мис Bgvolleyball.com.

Започна гласуването за втория, междинен етап на надпреварата, а от вчера на специалната платформа на конкурса са новите снимки на претендентите. Изборът на финалистите ще продължи почти три седмици, до 30 септември. За Баракова може да гласувате тук:  http://miss.bgvolleyball.com/ 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram