Наше момче радва с успехите си в Америка

Казанлъчанинът с успешна кариера в Щатите Александър Нашев стигна до световната титла на паркета. Възпитаникът на спортната фамилия Радеви от години е в Чикаго, преподавайки спортни танци. На провелия се наскоро във втората му родина шампионат стига до най-високото отличие. В първенството на планетата Нашев се състезава с две от своите студентки. С Ирма Тан завършва на седмо място от 32 двойки, а с 50-годишната Зойла Шауербах грабва световната титла.
Тренира от шестгодишен, а в Америка тръгва да дири своето щастие съвсем млад. Установява се в Чикаго през 2008 година, като започва да преподава в частна школа, но и не спира със състезателната си кариера. Участва в американското първенство с няколко партньорки, печелейки няколкократно титлата на световен шампион през 2016 и 2010 година, а в United States World Mambo Championship грабва купата за второто място.
„Тръгваме си със световната титла. Честито на Зойла, която танцува невероятно! Толкова горд и щастлив съм“, написа Александър във своя профил във Фейсбук. Той похвали и партньорката си Ирма Тан, за която казва, че изглежда зашеметяващо и танцува невероятно добре. „Много съм щастлив и горд за успехите ни. Браво на всички нас!“, допълва чаровният брюнет, закърмен със спортните танци и част от спортната история на Казанлък.
Алекс Нашев поддържа освен страницата си във Фейсбук, и сайт (nashevdesigns.com), в който разказва за упехите и новите си проекти.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram