Сашо Алексиев в ТОП 3 на старта на Обиколката

Александър Алексиев с екипа на „Несебър“ направи отличен старт днес в 66-та международна колоездачна обиколка на България, завършвайки на второ място в първия етап София-Троян, 160 км. Победител стана украинецът Сергей Лагкути , а трети завърши Николае Тановичи от румънския „Тушнап“.

Лагкути пресече финала в Троян с време 4 часа, 17 минути, 34 секунди. До Беклемето двамата с Алексиев вървяха рамо до рамо, но украинецът успя да се откъсне и да увеличи преднината си след Кърнаре. Роденият в Мъглиж състезател завърши етапа в Троян втори, с изоставане от 3 минути и 24 секунди. Румънецът пък е на 6:58 минути от днешния победител.

Утре предстоят два полуетапа. Първата отсечка е Троян- Плевен, а втората- Плевен- Свищов, като те са с обща дължина 135 километра.

На старта днес застанаха 15 отбора, като пет от тях са български. Участват 79 колоездачи, сред които и трима казанлъчани – Иван Мухтаров, Петър Чавдаров и Онур Татар от отбора на „Несебър“.

С днешната си победа Лагкути облече три от фланелките в индивидуалните класирания: жълтата в главното индивидуално, зелената и бялата на червени точки (за активност и за катерачи). Бялата фланелка за най-млад състезател ще бъде облечена утре от Тивани Перес (Испания), който се състезава за „Хемус“ Троян.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram