Събират пари за лечението на параолимпиеца Мустафа Юсеинов

Стартира дарителска кампания в подкрепа на параолимпиеца Мустафа Юсеинов, който се състезава за казанлъшкия СК „Даниела Тодорова“.

Инициативен комитет набира средства за операцията, след която има голяма вероятност Мустафа да проходи. Докторите дали надежда, че след 25 години в инвалидна количка, параатлетът, световен шампион в хвърлянето на копие от 2015 година, може отново да ходи.

Маданчанинът получил уверение от специализирана клиника в Истанбул, че с поставянето на импланти за изправяне на гръбначния стълб ще има възможност отново да проходи. Но са необходими 25 хил. евро, с които да бъде обезпечена хирургическата интервенция.

Юсеинов има редица призови класирания в международни турнири, Световни игри и първенства. От шампионата на планетата в Англия е четвърти в хвърлянето на копие.

Прикован е към инвалидната количка от 1992 г., след инцидент в мина в Мадан, когато е само на 21 години. Към спорта за хора с увреждания се насочва в 2013 г., когато среща в Павел баня Радостин Тодоров и сестра му Даниела, с които е и днес, като част от клуба на спортистите с увреждания от Казанлък.

Всеки, който има възможност, може да помогне на Мустафа, като преведе сума по дарителската му сметка. МУСТАФА АХМЕДОВ ЮСЕИНОВ СМЕТКА:02/0000000002816279 Валута:BG IBAN:BG33STSA93000002816279 BIC:STSABGSF

 

На снимката: Мустафа Юсеинов с Даниела Тодорова и Ружди Ружди в Община Казанлък след участието им в Световните игри в Сочи 2015

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram