Мъглиж влиза в семейството на европейското колоездене

„С домакинството на етап от Международната колоездачна обиколка на България, Мъглиж влиза в голямото семейство на европейското колоездене”, съобщи днес д-р Душо Гавазов, зам.-кмет на община Мъглиж.

По думите му в Мъглиж ще бъде финалът на петия етап от обиколката от Елена до Мъглиж и там ще бъде даден старта на последния шести етап от Мъглиж до Троян.

Общо 22 отбора, от които два български, участват в състезанието. Очаква се финалът на петия етап да бъде около 17.00 часа на 1 септември. Колоездачите ще бъдат посрещнати в центъра на Мъглиж, ще има и развлекателна програма. Над 280 гости се очаква да пристигнат в подбалканския град.

На 2 септември в 14.00 часа ще бъде даден стартът на последния етап в надпреварата.

Организирана е и благотворителна продажба на сувенири, печати, рекламни чаши, магнити  идр. по време на домакинството. Ще се предлагат и картини от международните пленери, на които Мъглиж е домакин вече пет години. Събраните средства ще бъдат използувани за развитието на спорта в Общината.

Вече е започнал и строежът на нова фитнес зала в Мъглиж. Очаква се тя да заработи около 20-ти септември. „Цената на входния билет за съоръжението ще бъде съобразена с финансовите възможности на мъглижани”, обеща зам.- кметът.

„Спортните съоръжения на територията на общината се използуват оптимално. На двата нови стадиона тренират футболните отбори на „Тунджа” Ягода и „Локомотив” Тулово”, обясни още  д-р Гавазов. Той  отново опроверга обвиненията, че парите е можело да бъдат дадени за нещо друго, припомняйки, че тогава отпуснатите средства са били само за спортни съоръжения. / topnovini.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram