Нова купа за казанлъшкия пилот Валентин Георгиев преди финала на сезона

Валентин Георгиев приключи и третия си старт в националния планински шампионат с победа. С автомобил „Хонда Сивик“ състезаващият се за габровския АСК „АРА Моторспорт“ казанлъчанин завърши на първо място в своя клас RC5 край Кюстендил. Планинско Осогово 2018 е пети кръг от планинския шампионат на БФАС.

Валентин дебютира в състезанията на Федерацията по автомобилен спорт с второ място в своя клас RC5 на Планинско изкачване „Българка 2018“ – трети кръг от националния планински шампионат край Сливен и победи конкуренцията на планинското изкачване Раховец–Лясковец.

Край Кюстендил, въпреки проблемите с автомобила и дъжда в съботния ден, младият казанлъшки пилот спечели купата в класа си с общо време 06:27.560 мин. и остана 24-ти в генералното класиране от всичките 50 екипа, стартирали в неделя.
Спечелих двата манша в неделя, въпреки че бях отписал състезанието, заради лошите метеорологични условия, коментира състезателят от Казанлък. Имах и технически проблеми с колата, които успяхме навреме да отстраним, за да постигна тези отлични резултати по време на състезанието. Доста напрегнато ми бе, но съм доволен от постигнатия успех, разказа Валентин.
Последният планински старт, в който пилотът ни ще кара е край Казанлък „Шипка-Дамасцена“ в края на септември.
 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram