Световен шампионат по мотокрос този уикенд на мотополигон „Горна Росица“

От: Gabrovo news

Тази събота и неделя (25 и 26 август) на мотополигон „Горна Росица“ ще се проведе световният шампионат по мотокрос в класовете 65, 85 и 125 кубика.

Близо 175 пилоти от 34 държави ще вземат участие в тази надпревара. Право да стартират в неделя ще имат 40-те пилоти с най-добри времена в квалификациите на всеки клас. Шампионатът ще се проведе само в един кръг, а класирането ще бъде индивидуално и по нации. Официалното откриване ще се състои в неделя от 10.15 часа.

Състезанието е един от най-силните шампионати на Международната федерация по мотоциклетизъм. Специфичното за него е, че се провежда само в един кръг и освен индивидуално класиране има такова и по нации. Участие ще вземат представители на повечето европейски държави и такива от Австралия, САЩ, Венецуела, Нова Зеландия, Южна Африка.

Организаторите са предвидили официално представяне на участващите нации и техните отбори, което ще се състои в петък от 20.00 часа пред сградата на Община Севлиево. Специално участие в програмата ще вземе Невена Цонева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram