Минимална загуба и равностоен двубой

С минималното 1:0 над „Розова долина“ „Димитровград“ успя да вземе трите точки от двубоя във втория кръг на футболното първенство на Югоизток на стадион „Миньор“. „Срещата и силите бяха равностойни. Имахме повече надмощие в първите трийсетина минути и своите положения чрез Венцислав Иванов и Николай Стоичков“, коментира старши-треньорът Атанас Апостолов. Домакините стигнаха до крайното 1:0 след автогол на Кристиан Петров минути преди последния съдийски сигнал. В игра срещу „Димитровград“ се появиха и дебютантите Марио Йовов и Ивелин Маринов, а старши-треньорът на казанлъчани разчиташе на титулярния състав от предходния мач.

В следващия кръг, на 25 август, „Розова долина“ приема ФК „Созопол“.

След изиграване на двубоите в групата с пълен актив от шест точки продължават четири отбора, офoрмили ТОП 4 на Югоизток – „Марица“ (Пловдив),  „Нефтохимик Бургас 1962“, „Борислав“ (Първомай) и „Загорец“ (Нова Загора).

Отборът на „Черноморец“ (Бургас) е с първи успех в Югоизточната Трета лига. В двубой от втория кръг на шампионата футболистите на Радостин Кишишев разгромиха с 6:0 у дома състава на Левски (Карлово). “Шейховете” пък записаха втора победа, след като надиграха с минималното 1:0 като гост „Сокол“ Марково.

Югоизточна Трета лига, сезон 2018/2019, II кръг

18 август, събота, 18:00 часа

Миньор (Раднево) – Свиленград 1:0
Черноморец (Бургас) – Левски (Карлово) 6:0
Сокол (Марково) – Нефтохимик (Бургас) 0:1
Атлетик (Куклен) – Борислав (Първомай) 3:4
Карнобат – Садово 2:0
Димитровград – Розова долина (Казанлък) 1:0
Гигант (Съединение) – Загорец (Нова Загора) 2:3
Марица (Пловдив) – Хасково 3:0

18 август, събота, 19:00 часа

Созопол – Асеновец (Асеновград) 4:2

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram