Казанлък си има посланик в Европейската седмица на спорта

Параолимпийският, световен, европейски шампион и световен рекордьор в тласкането на гюле Ружди Ружди е един от посланиците на Европейската седмица на спорта #BeActive, която ще се проведе между 23 и 30 септември. Ружди е възпитаник на треньора Радостин Тодоров и част от казанлъшкия клуб „Даниела Тодорова“. За успехите си от 2016-та година, когато спечели първата си параолимпийска титла, Ружди бе отличен и за Спортист на Казанлък за годината.

В компанията на някои от най-известните и успели български спортисти, заедно с перспективни и талантливи млади състезатели и ветерани, параатлетът ще стане лице на Европейската седмица на спорта.

Кампанията подкрепиха още олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова, талантливите лекоатлетки Лиляна Георгиева (сребърна медалистка на 1500 м от европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки) и Александра Начева (световна вицешампионка в тройния скок за девойки под 18 г.), волейболистът Цветан Соколов, шампионката в слалома от Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс Радена Ангелова, футболният национал Ивелин Попов, финалистът от световното първенство по плуване Антъни Иванов, европейската шампионка за девойки до 18 години по тенис на маса на двойки Мария Йовкова и заместник-кметът на Стара Загора и многократна шампионка и медалистка в леката атлетика от Световни и Европейски първенства за ветерани Красимира Чахова Те ще бъдат хората, които ще промотират активния начин на живот и ползите от спорта.
Спортистите ще се включат в събитията, организирани от Министерството на младежта и спорта и ще запишат специални видео послания към своите фенове.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram