На световно по МТВ ориентиране в града на Жана д`Арк

Градът на Орлеанската дева бе домакин на световното първенство по МТВ ориентиране, в което участва и представител на казанлъшкото колоездене.

Таньо Танев бе един от двамата български участници, които акостираха във Франция от 29 юли до 5 август. Заедно с трикратния европейски шампион Станимир Беломъжев, световен шампион в ски ориентирането за 2017-та, ветеранът на казанлъшкото колоездене отсрами страната ни на най-голямото състезание за годината в дисциплината.

Над 800 участника от всички краища на света събра световното първенство в Орлеан, което се проведе при изключително добра организация и на високо ниво, коментира стартовете казанлъчанинът. Танев се състезава в групата при мъжете над 60-годишни, където спори за място в шестицата сред най-добрите 39 участника.

Най-добро представяне той направи на късата дистанция, изминавайки 8-те км. и финиширайки 15-ти. Можех да завърша на пето място, но не разчетох добре сигнатурата, което ме остави назад в подреждането, споделя Таньо Танев. На средна дистанция (20 км.) той остана 17-ти. С 20-то място е в дисциплината „дълга дистанция“ – 40 км.

Резултатите са добри за мен, предвид световното ниво на участниците. Оставам с надеждата че догодина в Унгария ще подобря постиженията си и ще се кача на подиума, разказа ветеранът.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram