И казанлъчани могат да се щракнат с националите и трофея на новия световен шампион по волейбол

Купата, която ще получи новият световен шампион по волейбол при мъжете, пристига в града на липите идната седмица. Стара Загора ще е част от уникалния „Трофи тур“, който обикаля страната. След Варна днес най-желаният волейболен трофей ще гостува в Добрич, където точно в 18:00 ч. на площад „Свобода“ ще бъде представен лично от волейболната легенда и вицепрезидент на Българската федерация по волейбол Любо Ганев. На 18 август Купата пътува за Разград, в неделя ще е в Шумен, a на 20 август гостува на Велико Търново.

На 21.08.2018 г. в 18.00 ч. позлатената купа ще бъде експонирана до беседката на Античния форум „Августа Траяна“ в Стара Загора. Спортният трофей тежи 9 кг и ще бъде на разположение на феновете на волейбола, които ще имат възможност да си подарят уникален момент, като се докоснат и снимат с нея, както и да си направят снимки с националите по волейбол, които я придружават.

На 23 август трофеят ще гостува в Бургас. На 25 август златният „Трофи тур“ завършва с голямо събитие в центъра на София. Символичното начало на тура бе дадено именно от столицата. Първият човек, който вдигна световната купа в „Арена Армеец“ беше единственият българин, приет във волейболната Зала на славата – Димитър Златанов.

 

Официалното представяне на световната купа се състоя на самото волейболно игрище в „Арена Армеец“, където ще се проведат и част от битките за трофея през септември.

Световното първенство по волейбол се провежда от 9 до 30 септември в България и Италия. Варна, Русе и София ще бъдат домакини на срещите у нас. Националите ще изиграят мачовете си от група D на първата фаза между 9 и 18 септември в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта в морската ни столица.

„Лъвовете“ ще играят с Финландия (9 септември от 20.30 часа), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). На световното ще участват 24 отбора. Те са разпределени в четири групи по шест тима.

Между 21 и 23 септември във Варна ще премерят сили и някои от продължилите към втората фаза световни волейболни сили. В зала „Конгресна“ ще се изиграят 15 мача от първата фаза и 6 от втората.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram