Шампионите на „Киара-Н“ загряха за световното с German Open 2018

В навечерието на световното първенство по спортни танци в Румъния през ноември, казанлъшката танцова двойка Христиан Въгляров и Виктория Петрова трупа опит и самочувствие от международни състезания в Европа. В лятната пауза за спортните клубове, състезателите на „Киара-Н“ и треньорите им не почиват.

На провелия се от 7 до 11 август German Open 2018 в Щутгард (Германия) Христиан и Виктория направиха фантастично представяне, завършвайки на 16-то място от 130 танцови двойки, събрани от цял свят. Танцовият елит бе в Германия, за да участва в едно от най-престижните и оспорвани състезания от международния календар, а представянето на юношите ни в категория Джуниър 2 на „стандарт“ е най-доброто, което можеше да се очаква от тях, коментира треньорът Николай Тенев.

В края на август (27.08) за двойката на „Киара-Н“ предстои още едно силно състезание в Словения, както и пълна програма с много малко паузи за отдих, тъй като се целим в място на полуфиналите на световното в Румъния, допълва Тенев.

Христиан и Виктория са двукратни шампиони на България в стандартните танци за своята възрастова група. От догодина очакванията към тях ще бъдат още по-завишени, тъй като треньорският тандем на „Киара-Н“ Николай Тенев – Антония Каярова и Ангел Александров от пловдивския клуб „Алекс“ ще изискват от тях да потретят успеха си в шампионата и достигнат до финалите на световната надпревара при юношите старша възраст.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram