Губим на старта в новото първенство

С дузпа ФК „Розова долина“ загуби първия си мач за сезона, гостувайки на миналогодишния лидер „Загорец“ в Нова Загора. Жребият отреди на казанлъчани да играят именно срещу спечелилия промоцията и отказал се от нея отбор на Нова Загора. Още в 15-та минута на срещата домакините поведоха за крайното 1:0 чрез 11-метров наказателен удар, отсъден от пловдивчанина Неделчо Гаджалов.

Колективна грешка в защитата на „розите“ – на Диян Димов и Тошко Таушанов, доведоха до изпълнението на дузпата. „Играхме равностойно и дори в определени моменти надиграхме миналогодишния лидер“, коментираха от щаба на ФК „Розова долина“.

В игра, по лични причини и след контузии, не играха Александър Петрунов, Петко Георгиев и Владислав Калайджиев, а опитният Иван Тилев излезе на терена с 38 градуса температура и направи успешен дебют за тима на Казанлък. Пропуснахме положения чрез новото попълнение Ивелин Илиев, а на два пъти и чрез Николай Стоичков, пред близо 200 зрители на стадиона в Нова Загора. Новият старши треньор Иван Петров пусна в игра и другите нови състезатели в тима на „розите“ Даниел Иванов и Валентин Славов, които имаха своята първа изява с отбора на Казанлък.

„Определено, показахме мъжка игра с почти обновения състав на отбора в областното дерби на групата“, изразиха своето задоволство от ръководството на ФК „Розова долина“.

Новакът от пловдивското село Марково „Сокол“ гостува на 19 август от 18:00 часа във втория кръг на първенството на Трета лига – Югоизточна група.

Днес в групата ни ще се изиграят още три срещи от първи кръг. По програма, от 18:00 ч. „Свиленград-1921“ посреща „Арда Кърджали, „Тунджа“ Ягода приема „Евроколеж“ Пловдив, а „Левски“ Карлово гостува на “ ФК „Димитровград-1947“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram