Казанлъшки катерач направи дебют на европейско първенство в Австрия

Без сериозна подготовка, още на дебюта си в европейско първенство по спортно катерене казанлъшкият катерач Стоян Петров заслужи аплодисментите на съотборниците си, като показа, че резултатите на спортистите от провинциалните клубове са не по-лоши на тези от големите столични. Стоян е възпитаник на казанлъшкия „Селт“, чийто дългогодишен треньор е Никола Недялков.

Първенството на стария континент се проведе в Лангенфелд, Австрия, в дисциплината „боулдър“ за юноши и девойки. Никой от българските състезатели не успя да влезе на финал. В групата на юношите 14-15г. казанлъшкият катерач завърши на 34-то място.
В класирането по нации начело е Австрия, следвана от Италия и Франция, а българският тим дели 21-во място с Чехия. Най-добрият ни състезател Петър Иванов, 20-ти в състезанието, е новият носител на европейската купа за 2016г., възрастова група юноши 16-17г.

Пребиваването си в Австрия казанлъчани съчетаха с тренировъчен процес. Въпреки лошото време, при 11 градуса в края на миналата седмица, Стоян Петров и съотборничката му в „Селт“ Йоана Недялкова намериха време да тренират в Линд, където се намира една от най-големите за Европа катерачни стени на открито.

На снимката: Стоян между съотборниците си от Казанлък Йоана Недялкова и Иван Бонев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram