Дойде големият ден за Данчо Йовчев в Лондон

Новата седмица е напът да предостави нови и още по-големи емоции за българските фенове на спорта.

След като късно снощи Тервел Пулев извоюва първия медал за България, днес мечтите ни за нови отличия продължават, а днешното богато българско участие се надяваме да донесе и повече победи за спортистите ни.

Представителката ни в бокса Стойка Петрова ще излезе в тежък 1/4-финален сблъсък с британката Никола Адамс, а класиците ни до 60 и 84 кг Иво Ангелов и Христо Маринов започват своите олимпийски битки в борбата.

Безспорно обаче в днешния ден всички български погледи ще бъдат насочени към великия Данчо Йовчев. 39-годишният пловдивчанин направи подвиг, като се класира за шести Олимпийски игри, а в Лондон показа, че възможностите на човешкото тяло и дух са неограничени. Йовчев влезе сред най-добрите осем в света и стигна до финала на халки, който започва днес в 16:00 часа.

Българският гимнастик вече заяви, че това е върхът на усилията му и дори да остане осми, това няма да има значение, защото е постигнал целта си – да бъде на финал.

Българите обаче знаем, че този човек има невероятна воля, сила и дух, които ни карат да вярваме, че Данчо може отново да ни изуми и да надскочи законите на физиката и анатомията в Лондон.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram