Пречупихме се срещу Аржентина и загубихме с 1:3

България загуби срещу Аржентина с 3:1 гейма (25:18; 21:25; 25:19; 25:20), в четвъртия двубой на „лъвовете“ ни в „А“ група на Олимпийският турнир по волейбол.

Двубоят започна със сервис на българите, който аржентинците превърнаха в първата точка в актива си, последва обаче грешка при техния начален удар и резултатът бе изравнен – 1:1.

Отборите продължиха да играят точка за точка, но Аржентина съумя с добър сервис да вземе преднина от две точки – 6:4, като в крайна сметка първото техническо прекъсване дойде при резултат 8:4 за съперника ни.

След него аржентинците увеличиха преднината си до 5 точки – 12:7, при която селекционерът ни Найден Найденов поиска прекъсване. То обаче не помогна на тима ни и втората пауза дойде при резултат 16:9 в полза на съперника ни.

След прекъсването „лъвовете“ ни така и не успяха да противодействат успешно на противника си, който пък не спираше да трупа преднина и затвори гейма при резултат 25:18.

Вторият гейм стартира отлично с точка за нас, а постепенно България натрупа аванс от 4 точки – 5:1, като при този резултат наставникът на Аржентина логично поиска прекъсване.

То за наше съжаление даде желания резултат и аржентинците намалиха преднината ни до само една точка – 7:6, но все пак първата техническа пауза в частта дойде при резултат в наша полза – 8:6.

Постепенно противниците ни се мобилизираха и стигнаха до реми – 10:10, но и „лъвовете“ ни не се даваха и бързо си върнаха преднината стигайки до 13:10 в своя полза, а прекъсването дойде при 4 точки аванс за момчетата на Найден Найденов – 16:12.

Отборът ни не допускаше да се отпусне и скоро резултатът стана 21:17 в наша полза и принуди треньорът на Аржентина отново да поиска прекъсване.

Аржентина опита, но така и не успя да наруши страхотната игра на българските момчета, които спечелиха гейма с резултат 25:21 и изравниха за 1:1.

Третата част донесе набързо преднина за Аржентина от три точки – 3:0, която „лъвовете“ успяха да стопят до равенство 6:6, а след това и обърнаха резултата в своя полза при първото техническо прекъсване в гейма, което дойде при 8:7 за България.

Последва нов обрат в резултата – 14:11 за Аржентина, при което Найден Найденов естествено поиска прекъсване, за да даде нови указания на момчетата си, но въпреки това втората пауза дойде при преднина на съперника ни – 16:13.

При резултат 20:16 в полза на аржентинците, Найден Найденов отново поиска прекъсване, вероятно недоволен от играта на Николай Пенчев, който трябваше да замести временно Тодор Алексиев, като двамата отново размениха местата си.

Това обаче не промени ситуацията на игрището и в крайна сметка Аржентина отново излезе напред в резултата при геймовете – 2:1 (25:19).

Четвъртият гейм започна много добре за аржентинците, които поведоха с 6:3, а накрая стигнаха до първото техническо прекъсване в частта с аванс от две точки – 8:6.

Играта на българите не вървеше, посрещането ни беше под всякаква критика и позволихме на противника да натрупа преднина от шест точки – 16:10.

До края на частта българският отбор така и не успя да се съвземе, началният ни удар и посрещането не бяха смъртоносните ни оръжия, които донесоха успехите в предишните двубои и загубихме гейма с 20:25, а оттук и мача с 1:3 гейма

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram